Onderwijs

Sta je open voor andere culturen? Ben je nieuwsgierig naar andere religies en denkwijzen, en verleg je graag je grenzen? Heb je al kennisgemaakt met India en wil je dit intrigerende land beter leren kennen? Trekt het je aan boeiende verhalen in het Sanskrit te kunnen lezen of te communiceren in het Hindi? Dan is de opleiding "Oosterse talen en culturen - afstudeerrichting India" je thuishaven. Hier begint een verkenning van India in al haar diversiteit. 

De afstudeerrichting India wil mensen vormen die de brug kunnen slaan tussen Oost en West. Aangezien India de dag van vandaag een belangrijke plaats in het wereldgebeuren inneemt, zijn mensen die vertrouwd zijn met de Indische talen en culturen immers onontbeerlijk in de professionele wereld. Wij bieden daarom een gevarieerd programma aan, gestoeld op een brede kennis van taal, cultuur en geschiedenis, benaderd vanuit een kritische geest en met aandacht voor interculturaliteit.

Talen

Tijdens de opleiding Indische Talen en Culturen leren de studenten twee sleuteltalen. De combinatie omvat één moderne taal, Hindi, en één klassieke taal, Sanskrit. Hindi is de officiële taal van de Indische regering en veruit de belangrijkste van de 22 erkende talen van de Republiek India. Met meer dan 422 miljoen moedertaalsprekers staat het Hindi in de top 4 van de meest gesproken talen ter wereld. Die positie wordt bovendien verstevigd dankzij het groeiende economische belang van India op wereldschaal. Sanskrit speelt dan weer een sleutelrol in de oude Indiase geschiedenis en literatuur. Het is precies deze combinatie van het klassieke en moderne perspectief, die het mogelijk maakt om een volwaardig, open en gecontextualiseerd beeld te schetsen van studiegebied India.

Wil je meer te weten komen over Hindi, bezoek dan ook onze Hindi-website

Culturen

De twee taalvakken worden daarnaast omringd door cultuurvakken. Via het cultuurpakket leer je meer over de geschiedenis, maatschappij en actualiteit, literatuur, filosofie en religies van de Indische culturen. Daarnaast worden, aan de hand van keuzevakken, ook nabijgelegen cultuurgebieden (zoals de Arabische of Oost-Aziatische wereld) belicht om het perspectief zo ruim mogelijk te houden.

Studeren over India aan de UGent